Et must at vælge den rigtige anlægsvirksomhed

Visse ting gør man klogest i at overlade til professionelle. En del arbejde, såsom renovering og reparationer, kan man selv klare og på den måde spare penge og måske endda få en vis glæde ud af at gennemføre. Man må ikke glemme, at det er sjovt at bygge og bruge sine hænder. Men når det gælder anlægsopgaver og arbejde med jord, asfaltering og stensætning, mener vi, at det er bedst at hente hjælp udefra.

En byggegrund er så vigtig, at der ikke er råd til fejltagelser, og hvis man tager asfaltering af en indkørsel som eksempel, vil der være ekstremt stor forskel på holdbarheden, hvis du har udført arbejdet selv i stedet for at hyre professionelle. Det kan dog også få konsekvenser, hvis man vælger det forkerte firma.

Mere og mere byggefusk afsløres

En risiko, som man især skal være opmærksom på i større byer, er byggefusk, dvs. at man som privatperson får udført en opgave, hvor arbejdet efterfølgende viser sig at have store mangler. Der er to scenarier, som man kan komme ud for:

  • Tilfældige ofre: Et hyppigt forekommende problem, når det gælder asfaltering og andet anlægsarbejde (og desuden taglægning), er omkringflakkende personer, der kører omkring og tilbyder deres tjenester til lave priser. De banker på døren og giver en pris, som husejeren har svært ved at sige nej til. Arbejdet bliver udført, men allerede året efter slår asfalten sprækker, og arbejdet skal laves om. Det skal tilføjes, at denne type personer ofte opsøger folk, der bor alene, og at der også kan forekomme slet skjulte trusler. Al betaling foregår sort, hvilket gør det umuligt at søge erstatning.
  • Byggefusk udført af etablerede aktører: Desværre er det ikke unormalt at se dårligt arbejde udført af registrerede virksomheder, som efter alt at dømme er seriøse, dygtige og erfarne og garanterer, at arbejdet udføres med det rigtige udstyr. Kvaliteten kan variere kraftigt fra virksomhed til virksomhed. Så enkelt er det.

Sådan finder du den rigtige virksomhed

For at du kan undgå at få udført asfaltarbejde af utilfredsstillende kvalitet, giver vi dig her nogle tips til, hvordan du finder den rigtige virksomhed. Disse tips er vigtigere og mere relevante, hvis man bor i en større by med større konkurrence mellem aktørerne. I mindre byer har ens ry afgørende betydning. Her kan byggefusk koste en virksomhed dyrt, eftersom kunderne vælger andre leverandører. I større byer kan virksomheder nemmere ”skjule sig”.

  • Flere tilbud: Ved at indhente flere tilbud får du et bedre udgangspunkt for forhandling, hvor du kan bruge priserne til at presse de forskellige virksomheder, du har kontaktet. Derudover kan flere forskellige tilbud give dig en bedre indikation af, hvad der er rimeligt at betale, og gøre det nemmere at sortere i tilbuddene. Vores råd er, at man fravælger både de dyreste og de billigste virksomheder. Det kan være fristende at vælge et tilbud, som er meget lavere end de øvrige, men i mange tilfælde er der tale om lokkepriser, som er et tegn på, at der er fusk med i spillet. Man får, hvad man betaler for.
  • Referencer: I dag er referencer vigtigere end nogensinde – både for virksomheder og for dig som potentiel kunde. Virksomheder er klar over, at en god anmeldelse fra en tidligere kunde er den bedste markedsføring. For dig som kunde handler det om få ro i sindet ved at ringe til tidligere kunder og danne dig et indtryk af, hvor tilfredse de er med det arbejde, som virksomheden har udført for dem. Ring til så mange som muligt, og gå så langt tilbage i tiden som muligt (hvor længe holdt asfalten?), og undgå de virksomheder, som ikke vil udlevere numre til tidligere kunder. De har med garanti noget at skjule.
  • Opdateret maskinpark og medarbejdere: Undersøg virksomhedens maskinpark. Har de nye maskiner, hvordan ser deres investeringer i udstyr ud, og hvor mange ansatte har de – og hvor mange har de haft? En virksomhed i vækst, som er god til at holde på medarbejderne, er klart at foretrække.

Redaktion

View more posts from this author